loading...
Despre echipa

Izolatii Termice

Izolație hală industriala, hala agroicola, conducte si bazine industriale

     Sigur, durabil și ușor de instalat, spuma poliuretanică pulverizată acționează ca un izolator termic, o etanșare a aerului și o barieră împotriva vaporilor, fiind în același timp foarte rezistentă la umiditate și mucegai.

     Dat fiind modul de aplicare, spuma poliuretanică pulverizată, este ideala pentru izolarea termica si fonica a unei hale industriale, a unei hale agricole sau a unui spatiu de depozitare la interior. Izolatia va ajuta de asemenea la rigidizarea constructiei prin aderarea acesteia la materialul izolat.

Folosind aceasta tehnologie se pot realiza izolatii termice constante fara a pierde materiale ca in cazul izolarii cu materiale clasice. Spuma poliuretanica rigida acopera uniform toate suprafetele, imbraca grinzile de sustinere, se poate aplica pe o distanta mica pe pilonii de sustinere de jur imprejur, pentru izolarea de conducte si cazane industriale, tabla, etc.. Aplicarea in forma lichida prezinta un avantaj si prin faptul ca adeziunea sa face direct cu suportul, fara a mai fi necesara aplicarea de adezivi sau primeri.

Izolaţie mansardă si acoperis

     Izolarea termică a acoperișurilor si mansardelor cu spuma poliuretanică duce la eficientizarea termica a masardelor cu mai mult de 90%, prin urmare, permeabilitatea la vapori este foarte aproapiata de zero. Spuma poliuretanică se aplică la izolarea termică nu numai unui acoperiș nou, dar și acoperișurilor vechi, acoperite cu tigla, metal sau ardezie. Economia este atinsă si datorita faptului ca nu este necesară demontarea acoperișului aplicarea realizandu-se extreme de simplu prin pulverizare. In mod tradițional la izolarea termică a acoperișurilor se așeaza mai multe straturi de materiale diferite, fiecare realizând anumite proprietati si indeplinind anumite functii. La izolarea termică a mansardelor si acoperisurilor cu spumă poliuretanică, nu este necesar să se facă decat aplicarea spumei intrucat aceasta va indeplini un rol multiplu de izolare termica si fonica, etansarea completa a structurii si rigidizarea acesteia.

     Vă prezentăm câteva din avantajele izolării mansardei cu spumă poliuretanică rigidă:

  • izolare termică , izolare hidro şi izolare fonică in acelasi timp;
  • soluţie inovatoare ce surclasează din foarte multe puncte de vedere orice alt tip de izolaţie. Comparativ cu vata minerală bazaltică, ce reprezintă pentru mulţi vârful de eficacitate termică, 10 centimetri grosime din acest material echivaleaza cu 5,1 centimetri de spumă poliuretanică.

Izolatii mansarda
  • asigură o protecţie perfectă, fără îmbinari, suprapuneri sau, cel mai important, fără punţi termice.
  • viaţa estimată a spumei poliuretanice rigide într-un mediu toxic de hală industrială este de cca. 50 de ani. Atât timp cât este protejată de razele UV şi de acţiuni mecanice puternice, putem spune că durata de viaţă a Izolaţiei cu spumă poliuretanică cu celulă închisă folosite la izolarea construcţiilor civile o atinge pe cea a imobilului.
  • izolaţia cu spuma poliuretanică cu celulă închisă nu întreţinerea arderea şi nici nu produce picături incandescente precum polistirenul, picături ce se pot transforma în noi focare.
  • pentru alte tipuri de izolaţie, pe lânga preţul de achiziţie a materialului izolant, trebuie să vă gânditi şi la alte costuri ce ţin de manoperă sau de materialele anexe (accesorii de prindere, folie anticondens, etc.). Izolaţia cu spuma poliuretanica vă este ofertată pe metru pătrat cu totul inclus.
  • spuma poliuretanică cu celulă închisă nu reţine apa, spre deosebire de izolaţiile cu celuloză sau cu vată minerală. Gândiţi-vă la pericolele pentru sănătate ce rezultă din dezvolatarea mucegaiurilor şi a altor microorganisme în stratul izolator în special dacă mansarda este locuibilă.
  • deoarece în momentul aplicării spuma poliuretanică are forma de agregare lichidă aceasta pătrunde în spaţiile dintre scânduri şi aderă perfect la structura moleculară a lemnului, îmbrăcându-l şi protejându-l de dăunatori şi umezeală.
  • de la grosimi ce încep cu 3 centimetri spuma poliuretanică rigidă se constituie într-o barieră anticondens. Aceasta grosime trebuie suplimentată corespunzator pentru mediile bogate în umezeală sau saturate parţial cu vapori sau în zonele de frig extrem.
  • nu îngreunează şi rigidizează structura.
izolatii termice exterioare
Izolatii termice pereti interiori si exteriori

     Izolația exterioară cu spuma poliuretanica oferă mai multe beneficii: izolarea termică, izolare fonica și bariera de apă. Faptul că este ușor de aplicat, indiferent de suprafata de lucru, face ca acesta solutie să fie o opțiune perfecta pentru izolarea spatiilor de locuit.

     Pentru interior, pe langa confortul termic si fonic oferit ajuta la îmbunătățirea calitatii aerului impiedicand formarea si raspandirea mucegaiului. Aplicarea in forma lichida prezinta un avantaj si prin faptul ca adeziunea sa face direct cu suportul, fara a mai fi necesara aplicarea de adezivi sau primeri.

     Spuma poliuretanica rigida este produsa prin amestecare, in conditii controlate, a doua ingrediente organice. Crearea unei structuri extrem de cross-linked corecta este esentiala pentru atingerea performantei relevante de spuma, celule mici, inchise care contin un agent de spumare, cu o conductivitate termica scazuta si o rezistenta mecanica adecvata. Produsul astfel obtinut umple spatiile de izolat creand in acelasi timp o bariera termica si prin consolidarea mecanica a structurii. Acest lucru ofera rigiditate structurala, evitarea contractiilor si extinde durata de viata.