Poliurea este un material inovator, ce se foloseste astazi la scara larga in constructii si ne ajuta sa realizam hidroizolatii de mare eficienta. Aceasta este in fapt o membrana realizata in laborator, care se rigidizeaza si este ecologica, ce are rolul de a impermeabiliza si de a proteja diferitele suprafete impotriva uzurii si a coroziunii.
     Un foarte important aspect este legat de capacitatea acesteia de a dobandi orice forma, pentru ca poliurea se poate pulveriza in mulaje, astfel incat ofera o foarte buna adaptabilitate la orice tip de proiect.
     Procedeul permite realizarea intr-o singura operatie atat a izolatiei termice, fonice cat si hidoizolatiei structurii, coeficientul de transfer termic foarte mic (0.022), confirma faptul ca este cel mai bun material izolator de pe piata. Mentionam ca acest procedeu are avantajul realizarii de suprafete continue, fara rosturi/imbinari
     Spuma poliuretanica cu un continut de celula inchisa mai mare de 96% asigura hidroizolatie la grosimi mai mari de 4,5cm la aplicari pe suprafete orizontale.
Aceasta nu rezistă în timp la razele ultra violete, expunerea la soare o face casanta si in timp se va deteriora. Prin aplicarea de poliuree se va realiza un strat de protectie impotriva razelor U.V. pentru spuma poliuretanica realizandu-se astfel un sistem complet de izolare termica fonica si hidroizolatie al acoperisurilor, teraselor, etc. Sistemul se aplică doar pe suprafețe uscate, prin pulverizare, la temperaturi de peste 5 grade celsius și cu o viteză a vântului calmă, ușor perceptibilă sau foarte ușoară. Este foarte important ca aplicarea spumei poliuretanice și a stratului protector de poliuree să se facă în aceiași zi. Spuma poliuretanică se poate acoperi cu un strat fin de praf sau umezii, ceea ce face din aplicarea de poliuree o loterie în privința continuității ca strat și a durabilității în timp.